Vindecarea de moarte sau Un meci pierdut – Radu Muresan

Vindecarea de moarte sau Un meci pierdut – Radu Muresan

1. Radu Muresan este astazi o stire pe net, maine altcineva va deveni stire pe net. Nu toti, doar unii, mai cunoscuti. Radu a fost Redactor-Sef la Radio Vocea Evangheliei Cluj. In urma lui au ramas 4 copii si sotia. Si mama lui, si Biserica lui, si prietenii lui, si restul familiei, si colegii, chiar si Africa. Si adresa lui de E-mail, si telefonul lui, si planurile lui, si numele lui. In urma cu 2 luni era in misiune in Africa, sa inaugureze un post de radio la care el a lucrat de la zero, un radio cu un potential de peste 1.000.000 de ascultatori.

2. Radu este un „meci pierdut”. Pentru vindecarea lui s-au rugat atatia oameni, atatea Biserici, din Africa, Australia, America, Romania, Europa, si cu toate astea, totusi Radu a murit. Avea doar 45 de ani. Dar mai stiu pe cineva care „aparent” a pierdut meciul… Si intr-adevar, fara inviere, ar fi fost cu adevarat un „meci pierdut”… Dar a venit INVIEREA. Si pentru Domnul Isus, si va veni invierea si pentru Radu. Si pentru fiecare dintre noi. Da, meciul a fost pierdut, dar campionatul… CAMPIONATUL ESTE DEJA CASTIGAT. Caci noi „suntem mai mult decat biruitori, prin Acela care ne-a iubit”. Slava lui Dumnezeu.

3. Radu a murit de cancer la plamani. In Februarie au aparut primele simptome. Joi, chiar inainte de Pasti, eram in Biserica la Cina Domnului din Joia mare si am primit un SMS: “Radu are cancer”. Am inceput sa plang in Biserica. Dupa mai putin de 2 saptamani de la diagnostic a fost gata. Este plina lumea de cancer. M-am saturat sa aud continuu ca si cutare, si cutare, si cutare are cancer. Evident ca cel putin o data ne-am gandit fiecare… cine urmeaza…

4. Cancerul este, de fapt, relativ simplu. Cineva descria cancerul cam asa: toate celulele din corp lucreaza impreuna pentru binele intregului trup. La un moment dat, o celula incepe sa lucreze egoist, pentru ea insasi, dupa un alt plan si cu un alt scop decat al restului corpului. Apoi mai invata si alte celule sa lucreze „pe cont propriu”, egoist, impotriva sistemului. Pana la urma se prabuseste intregul sistem.

De fapt asta este problema si in familie: unul dintre cei doi incepe la un moment dat sa lucreze egoist, pentru binele lui, impotriva „sistemului”. Si acest sistem se prabuseste.

De fapt asta este problema si in Biserica: cineva incepe sa lucreze egoist, pentru binele lui, impotriva „sistemului”. Fie ca este vorba de „nepotisme”, de interese imobiliare mafiote sau de interese financiare, sau chiar si de “banala” mandrie. Nemaivorbind despre pornografie, curvie, droguri, etc. Evident ca si acest sistem se prabuseste. Ma rog, se prabusesc organizatiile locale, care au pierdut legatura cu Cerul, ca despre Biserica Lui, Insusi Domnul Isus Cristos spune: „portile locuintei mortilor nu o vor putea birui”.

De fapt asta este problema si in politica, si in societate si oriunde: egoismul. Mai vorbeste cineva despre jertfa de sine? Despre sacrificiu pentru altul? Mie sa-mi mearga bine, de ce sa ma jertfesc eu pentru altul?

5. La final, ma gandesc la „vindecarea de moarte”. Mama mea a murit in anul 1980, cand eu aveam 11 ani. In primele zile mergeam zilnic la mormant, impreuna cu tata, cu fratii mei si cu sora mea. Apoi, cu trecerea timpului, am inceput sa mergem saptamanal, apoi mai rar, apoi doar cand ne aminteam sau treceam pe langa cimitir.

Cand ma gandesc la mama, dragostea mea pentru ea nu a scazut cu nimic, doar ca sufletele noastre s-au linistit si acum ne gandim doar la reintalnire. Intre timp a plecat si fratele meu cel mai mare… Dar pot sa zic ca m-am „vindecat de moarte”. Cicatricea va ramane in sufletul si in inima mea pentru totdeauna, absolut pentru totdeauna, dar nu mai este o rana deschisa, supuranda, ci este doar o cicatrice, o urma a unor intamplari grozav de dureroase.

Vindecarea de moarte se face doar „cu moartea pe moarte calcand”.

Chiar si atunci cand sunt mort in sufletul meu, ma vindec doar daca „mor” fatza de mine insumi, ca sa traiesc… “dar nu mai traiesc eu, ci Cristos traieste in mine”. Si aici, si-n vesnicie, Cristos traieste in mine. Si El face toate lucrurile noi.

As incheia cu un dar muzical:

Ioan Ciobota

6 comentarii »

 1. cornel golesie said

  Am aflat cu tristete vestea, dar am auzit in aceste zile numai cuvinte frumoase despre Radu. Regret ca nu l-am cunoscut desi putini ani am fost „colegi”. Dintre cei de la Cluj eu am fost mai atasat de Cristi Sauca. Bunul Dumnezeu sa aduca familiei si tuturor celor ce-i simt lipsa alinare sufleteasca şi mingaiere, totodata nadejdea revederii. Fiti binecuvintati de Domnul!

 2. […] Ioan Ciobotă Share this:ShareFacebookEmail Postat ȋn Editoriale […]

 3. Amin din toata inima, frate I.C.! As mai adauga, inainte de concluzia corecta a meditatiei de mai sus despre ce inseamna a fi crestin, doar doua catrene ale lui Ioan Alexandru:

  „Când voi pleca, deşert să fiu găsit,
  tot ce-am avut mai bun să fi-mpărţit,
  şi relele câte mi-au stat in fire
  să le fi şters printr-o mărturisire.

  Să fiu golit de orice avuţie
  de bună voie şi cu bucurie.
  Căci numai astfel va avea de unde
  această navă în cer să se scufunde.”

 4. anatatar said

  Am postat şi eu pe blogul meu acest articol.
  Şi inima mea plânge.
  L-am cunoscut pe Radu la Cluj la radio şi m-am bucurat sa mă rog cu grupul de la radio.
  ana
  anatatarandras.wordpress.com

 5. […] Noteaza:ioanciobota. Alte articole:Nevoie urgentă de rugăciune: Radu Mureșan, redactor şef la Radio Vocea Evangheliei Cluj este în spital în UgandaRadu Mureşan a muritDe ce a înviat Isus Hristos? (8 motive)Poate primi iertare de la Dumnezeu un om care amână pocăinţa până în clipa morţii?Interviu Vladimir PustanJurnalu’ lui Ion Pocaitu: ZORO – calvinistul de trei petale […]

 6. […] 41. Voia Domnului, mai presus de voia noastră: Radu Mureșan a fost chemat acasă! (mironel) 46. Vindecarea de moarte sau Un meci pierdut – Radu Muresan (ioanciobota) 57. Halama (8) Apoplexii de primăvară (rasvancristian) 90. Ce faci când […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: