Trei prieteni ai mei s-au lasat de Biserica

Trei prieteni ai mei s-au lasat de Biserica

Trei prieteni ai mei s-au lasat de Domnul. De fapt doi s-au lasat de Biserica, iar al treilea s-a lasat chiar de credinta.
In ultima perioada dragostea celor mai multi se raceste vazand cu ochii, exact asa cum spune Biblia: „Din pricina inmultirii faradelegii, dragostea celor mai multi se va raci.” Evanghelia dupa Matei 24:12

Primii doi prieteni s-au gandit sa ia o pauza de la Biserica, deoarece sunt foarte dezamagiti de „fariseii” din Biserici.

Primul mi-a scris asa:
„Trec prin ape tulburi si sunt oarecum dezamagit sa vad cum duhul lumii bantuie tot mai des Adunarile copiilor Domnului si din pacate tot mai multi se pacalesc singuri.
Insa uneori lucrurile nu sunt ceea ce par a fi, iar crestinii nostri nu sunt ceea ce pretind a fi.
Am decis sa stau putin deoparte, singur cu TATAL si sa meditez la tot ce e in jurul meu: mercantilism, orgolii mascate in „ravna pentru Domnul”, indiferenta, lipsa de empatie, grimase mascate in zambete si ritualisme cu iz de business monahal. Am duhul mahnit, dar imi revin eu.”

Si m-a salutat la final cu versetul 21 din Evanghelia dupa Matei, capitolul 7:
„Nu orisicine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra in Imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este în ceruri.”

Sunt de acord cu el in ce privesc observatiile lui, dar nu in privinta deciziei de a parasi Biserica, nici macar temporar.

Al doilea, tot datorita problemelor pe care le are tot cu fariseii din Biserici, s-a decis sa ia o pauza de la Biserica si sa inceapa cu niste tigari, motivand ca si altii au incercat.

Al treilea a fost dezamagit foarte puternic de Dumnezeu, spune el. Acum este in alta tara si nu mi-a spus despre ce e vorba, chiar daca am insistat si suntem prieteni. Era un crestin atat de puternic, atat de convingator cu altii, incat ziceai ca nimic nu l-ar putea clinti pe Cale. Acum nici macar nu mai crede in Dumnezeu.

In Evrei 13:7 scrie: „Uitati-va cu bagare de seama la sfarsitul felului lor de vietuire si urmati-le credinta!”

Ma rog Domnului ca „sfarsitul felului de vietuire” al prietenilor mei si al meu sa fie demn de numele de crestin.

Corabia lui Noe era plina de animale. Cineva se intreba cam cum este intr-o corabie care are doar un singur geam si o singura usa, si acelea inchise, si inauntru sunt cate o pereche din absolut TOATE dobitoacele, animalele, taratoarele, pasarile, serpii, paianjenii, elefantii, gainile, caii, sobolanii, porcii, maimutele, etc de pe pamant?
Si asta timp de peste 300 de zile!
Cu siguranta era un miros pestilential acolo, dar afara era… potopul !
Afara era moartea, afara era plin de cadavre care pluteau, afara tocmai avea loc distrugerea unei planete intregi.
Singurul loc in care au putut scapa doar 8 oameni din toata populatia de la ora respectiva era corabia. Corabia plina de animale.

Daca ai fi in vremea lui Noe si ai putea alege, ce ai alege? Corabia urat mirositoare si poate cu urlete de nedescris, sau… potopul?

Dar in vremea in care esti, ce alegi? Biserica, in care sunt diverse probleme si oameni care nu-ti prea plac si te cam calca pe batatura o data pe saptamana si pe care ai vrea sa-i schimbi, sau… potopul de desfrau si de pacat de afara?
Si prin „Biserica” nu inteleg vreo cladire oarecare sau vreo denominatie oarecare, ci „Biserica” ca si trup al lui Cristos.

Ioan Ciobota

6 comentarii »

 1. Imi place articolul, de felul in care a-ti asemanat lucrurile cu corabia lui Noe, foarte frumos.
  Nu imi place de ce s-a intamplat cu prieteni d-voastra, poate au luat o decizie, prea repede, poate in pripa, ori care ar fi fost poatele Acela, era bine de mai stateau in Casa Domnului, acolo mai este nadejde…
  Farisei, fatarinici si lucratori cu fete duble sunt peste tot in societatea in care traim, e trist ca sunt si in Biserica acolo unde totul ar trebui sa fie transparent, la lumina, ce sa facem traim pe pamant, iar Mantuitorul ne invata sa lasam negina sa creasca pe langa griu..
  Poate vor invata „FARISEI ACESTIA” intr-o zi; in loc sa duca sufletele spre Rai le trimit in Iad,cu ei in frunte…
  Ma rog Domnului, cat inca nu e prea tarziu,sa se intoarca acasa prieteni d-voastra,caci in Casa Parinteasca mai este belsug de paine (e adevarat printre lacrami, si uneori trebuie sa o luam din farfuria fariseilor dar asta e nici flamanzi nu putem sa stam).

 2. Interesanti prietenii tai… ai si alti? 🙂

 3. Anonim said

  Da, am si altii.

 4. Florin said

  Eu sint prietenul lui.

  • Anonim said

   Nu, Florin, nu despre tine era vorba in articol. Sper ca nu esti al patrulea 🙂 Nelu Ciobota

   • Florin said

    Prin harul Domnului nu sint al patrulea.
    Dar sint sigur ca multi ma considera „interesant”.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: