Sfanta Parascheva – Posibile intrebari si raspunsuri

Sfanta Parascheva – Posibile intrebari si raspunsuri

Nu discutam acum despre sumele de bani absolut uriase castigate de clerul bisericii ortodoxe de pe urma sfintei Parascheva, ci doar punem cateva intrebari fundamentale:

1.
Cum credeti ca priveste Cristos, care este Domnul vietii, spre aceasta sarbatoare publica de la Iasi, cu moastele sfintei Parascheva, care, de fapt, sunt oasele unei persoane decedate?

2.
In Evanghelia dupa Matei, capitolul 4, versetul 8 scrie ca:
„Diavolul L-a dus apoi [pe Domnul Isus Cristos] pe un munte foarte înalt, I-a arătat toate împărăţiile lumii şi strălucirea lor, şi I-a zis:
„Toate aceste lucruri Ţi le voi da Ţie, dacă Te vei arunca cu faţa la pământ şi Te vei închina mie.”
 „Pleacă, Satano” i-a răspuns Isus. „Căci este scris: „Domnului, Dumnezeului tău să te închini şi numai Lui să-I slujeşti.”

Asadar, doar satana ii indeamna pe oameni sa se inchine altcuiva decat Domnului Dumnezeu. De ce in unele religii, care pretind ca se bazeaza pe Biblie, credinciosii se inchina si slujesc si altor entitati decat lui Dumnezeu?

3.
Din ce cauza slujitorii unor biserici permit si chiar ii incurajeaza pe enoriasi sa se inchine si sa slujeasca unor obiecte, oase sau persoane, in loc sa se inchine si sa slujeasca strict doar Creatorului, lui Dumnezeu Tatal, in Numele Fiului Sau preaiubit Isus Cristos, prin Duhul Sfant, asa cum ne invata Biblia?

Sf.Parascheva, sf.Maria, sf.Vasile, si toti ceilalti sfinti, chiar daca s-au nevoit sa duca o viata curata, pe langa faptul ca sunt morti, sunt totusi simple creaturi, niciunul dintre acestia NU sunt CREATORI, doar Dumnezeu este CREATOR. De ce oamenii se inchina si slujesc unor creaturi, in locul Creatorului, care este binecuvantat in veci?

4.
Sunt persoane care spun ca au fost ajutate de sfanta Parascheva. Cum se poate, din moment ce ea e moarta, si Biblia spune ca cei morti nu mai au nicio putere in lumea aceasta? Biblia afirma ca uneori diavolul se transforma intr-un inger de lumina…

5.
Biblia condamna in mod absolut categoric orice incercare de comunicare cu mortii. Sfanta Parascheva e moarta, si drept urmare orice rugaciune catre aceasta entitate este de fapt o incercare de comunicare cu mortii sau cu duhurile celor morti. De ce totusi oameni care se numesc crestini recurg la asa ceva?

6.
Poetul George Cosbuc spunea ceva de genul urmator: „Poporul roman nu este religios? Ba da, este religios, este foarte religios, este religios pana la absurd, dar nu in cele sfinte, ci in cele oculte…” (citat aproximativ din memorie)

7.
Multi dintre credinciosii care merg la sf.Parascheva la Iasi merg pentru ca au o problema, o durere, o boala, un divort, un necaz. Cine raspunde pentru faptul ca sunt mintiti cu nonsalanta, fara a fi ajutati in vreun fel?

8.
In urma cu aproximativ 2600 de ani, Profetul Isaia, in capitolul 44 al cartii sale, spunea poporului Israel urmatoare cuvinte din partea Domnului, cuvinte atat de potrivite poporului roman in zilele noastre:

Isaia, capitolul 44
„Este oare un alt Dumnezeu în afară de Mine? Nu este altă Stâncă, nu cunosc alta!

Cei ce fac idoli, toţi sunt deşertăciune, şi cele mai frumoase lucrări ale lor nu slujesc la nimic. Ele însele mărturisesc lucrul acesta: n-au nici vedere, nici pricepere, tocmai ca să rămână de ruşine.

Cine este acela care să fi făcut un dumnezeu sau să fi turnat un idol, şi să nu fi tras nici un folos din el?

Lemnarul întinde sfoara, face o trăsătură cu creionul, făţuieşte lemnul cu o rândea, şi-i înseamnă mărimea cu compasul; face un chip de om, un frumos chip omenesc, ca să locuiască într-o casă.

Îşi taie cedri, goruni şi stejari pe care şi-i alege dintre copacii din pădure. Sădeşte brazi, şi ploaia îi face să crească.

Copacii aceştia slujesc omului pentru ars, el îi ia şi se încălzeşte cu ei. Îi pune pe foc, ca să coacă pâine, şi tot din ei face şi un dumnezeu căruia i se închină, îşi face din ei un idol, şi îngenunche înaintea lui!

O parte din lemnul acesta o arde în foc, cu o parte fierbe carne, pregăteşte o friptură, şi se satură; se şi încălzeşte, şi zice: „Ha! ha!” m-am încălzit, simt focul!”

Cu ce mai rămâne însă, face un dumnezeu, idolul lui. Îngenunche înaintea lui, i se închină, îl cheamă, şi strigă: „Mântuieşte-mă, căci tu eşti dumnezeul meu!”

Ei nu pricep şi nu înţeleg, căci li s-au lipit ochii, ca să nu vadă, şi inima, ca să nu înţeleagă.

Nici unul nu intră în sine însuşi, şi n-are nici minte, nici pricepere să-şi zică: „Am ars o parte din el în foc, am copt pâine pe cărbuni, am fript carne şi am mâncat-o: şi să fac din cealaltă parte o scârbă? Să mă închin înaintea unei bucăţi de lemn?”

El se hrăneşte cu cenuşă, inima lui amăgită îl duce în rătăcire, ca să nu-şi mântuiască sufletul, şi să nu zică: „N-am oare o minciună în mână?” ”

9.
Doamne ai mila, Tata bun din Ceruri, in Numele Domnului Isus Cristos, prin Duhul Sfant.
Adu Tu trezire spirituala in poporul roman, popor care zace si care este tinut in mod intentionat intr-un intunerec spiritual cumplit.

Doamne, rastoarna Tu orice lucrare a celui rau si fa-ti Numele de slava peste poporul roman.
Intoarce Romania la Tine, Tata bun din Cer, te rog in Numele Domnului Isus Cristos.

Ioan Ciobota
http://www.ioanciobota.wordpress.com

14 comentarii »

 1. […] Ioan Ciobota http://www.ioanciobota.wordpress.com […]

  • Anonim said

   Vai tie putin credinciosule.

   • Anonim said

    Studiati Scriptura si fiecare sa se judece dar pe sine insusi, dupa incredintarea data de bunul Dumnezeu! „Nu judecati ca sa nu fiti judecati” si.. „Cat tine de voi, traiti in pace cu toti oamenii” 🙂

 2. Anonim said

  Prima observatie: daca Cristos ar fi adoptat sugestia dvs, nu ar mai fi venit la oameni, ci i-ar fi lasat pe fiecare dupa incredintarea data de bunul Dumnezeu.
  A doua observatie: daca am merge dupa sugestia dvs despre care ziceam mai sus, nimeni nu s-ar duce la musulmani, budisti, etc sa le duca Evanghelia
  A treia observatie: chiar nu va pare rau si nu va plange inima pentru sutele de mii de romani care se inchina la duhuri de draci, din ignoranta si din cauza unora ca dvs care prefera sa Nu judece ca sa nu fiti judecat? Atunci cum intelegeti versetul “Caci pentru mine a trai este Cristos?” si “Vai mie daca nu vestesc Evanghelia” ?
  Respect,
  Ioan Ciobota

 3. giu said

  Frate, e gresita interpretarea ta, adica, de fapt, a cultului tau si al altora ca tine. Daca e moarta cum zici, de ce nu a putrezit? Citeste cartea Calauza in Credinta Ortodoxa, de Pr. Cleopa Ilie si o sa gasesti raspunsuri la cele 9 minciuni ale tale, si la altele asemenea.

  • skioru said

   Biblia e cea care ne spune adevarul ,nu alta carte .

  • Anonim said

   Ma bucur ca eu si Biserica mea nu ne inchinam la duhuri de morti, ci ne inchinam Dumnezeului Celui Viu in vecii vecilor. Conform BIbliei, in NUmele Fiului Sau Isus Cristos, prin Duhul Sfant.
   Ioan Ciobota

   • Anonim said

    BINE ZIS FRATE IOAN CIOBOTA

 4. Dana said

  „Biserica mea”?!? Biserica este casa lui Dumnezeu…nu e a ta, nu e a mea sau a altcuiva….noi merged in Biserica sa ne rugam Bunului Dumnezeu…daca esti roman ar trebui sa stii asta

  • Anonim said

   V-ati prins ca foloseam „Biserica mea” cu sensul de comunitatea impreuna cu care ma inchin.

   Dar sunteti libera sa interpretati cum credeti de cuviinta cuvintele mele.

   Biserica nu este a nimanui, ci Biserica este trupul lui Cristos ! A fost doar o forma de exprimare, cum cei mai multi cititori cred ca au inteles.

   Respect,
   Ioan Ciobota

 5. mucare,am citit doar primele cateva fraze din elucubratiile tale referitoare la Sfanta Parascheva,o sfanta pe care noi,crestinii ortodocsi,o iubim intru slava lui Dumnezeu(deci,nu ne inchinam la oasele ei,cum eronat credeti voi,ereticii,ci il prea-marim pe Dumnezeu,ne inchinam lui Dumnezeu,care este viu si face minuni prin sfintii lui bine-placuti,cum este si cazul Sfintei Parascheva),si concluzia mea despre tine este asta: esti mai prost ca moartea!Voi,mucarii,ati renuntat la Sfintele Taine,deci sunteti limitati si ramaneti in limitare.Stii..citesc chiar acum o carte despre Parintele Arsenie Boca si acolo e o marturie a cuiva despre cum intr-o zi a venit in biserica la care se pregatea el sa tina Sfanta Liturghie o sectara si a inceput ea sa-i tina prelegeri despre Maica Domnului,Sfanta Cruce,despre inchinarea la icoane sau la „oase”,cum ziceti voi(ca si dumneata,draga domnule!).Si s-a intamplat asa: Parintele le-a spus tuturor celor din biserica sa nu se sperie,apoi a urmat o bubuitura,a pocnit soba bisericii si s-a facut mult fum in biserica,incat toata lumea a trebuit sa iasa afara.. Dupa ce s-a asezat fumul,Parintele a pus-o pe sora ta sectara intru ratacire sa stearga soba si dupa ce a terminat i-a zis: „asa murdara cum esti acum vei fi cu Biblia subsoara in iad!”.Luati aminte,mucarilor,caci in curand si voi veti muri,o sa va faca ai vostri case noi pe „calea viitorului”,adica in cimitire… Dar atat pe ziua de azi,caci vorba Parintelui nostru iubit Arsenie Boca: „nu stati de vorba cu sectarii,ca aruncati margaritare…” – stii continuarea,nu?Exact – inaintea porcilor… C ya ‘n I wouldn’t wanna B ya!

  • Anonim said

   VA PLACE SĂ BAJOCORIŢI CEIA CE NU CUNOAŞTEŢI CÎND VEŢI STA ÎN FAŢA LUI DUMNEZEU AŞ VREA SĂ VĂ VĂD DACĂ VINE PARASCHIVA SĂ VĂ APERE CĂ LAŢI BADJOCORIT PE DUMNEZEU ÎNSUŞI

   • ia aminte,mucare! said

    @anonim : ia si baga-ti poola-n ma-ta, nimeni n-o sa te opreasca! dimpotriva, toti o te incurajam(ca sa ai atat tu cat si curva de ma-ta o bucurie)! si invata dracu’ sa scrii,cacat cu ochi ce esti!
    PS: as vrea sa mori tu inaintea mea(din cauze naturale,stai chill,sa n-avem vorbe la proces!) ca sa pot mictiona pe nefiinta ta, lua-ti-as soarta-n poola de bashitu dracu’! MOOORI !!!(din cauze naturale,stai chill,sa n-avem vorbe la proces!)

 6. Anonim said

  Pai ce sa te astepti de la cei care se inchina la sf.Parascheva?
  Va iubesc pe toti acestia, in Numele Domnului Isus Hristos, si ma rog ca Dumnezeu sa va lumineze.
  Ioan Ciobota

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: