Homeopatie, Acupunctura, Bioenergie si alte forme de medicina alternativa – o perspectiva crestina

Rezumatul documentarului despre MEDICINA ALTERNATIVA – Homeopatie, Acupunctura, Bioenergie, etc.

********************************************

Homeopatie, Acupunctura, Bioenergie, Radiestezie, etc. – duhul si puterea… cui?

ACUPUNCTURA, HOMEOPATIA, RADIESTEZIA, BIOENERGIA, CRISTALOTERAPIA, TEHNICA REIKI DE PUNERE A MAINILOR, etc. functioneaza in „duhul si puterea Satanei”.
Asta atunci cand au rezultate. Cand nici macar n-au rezultate, raman la stadiul de minciuni.

Pretinse adevaruri pe care ei le afirma si cateva principii ale acestor tehnici:

1. Exista o „BANCA DE DATE UNIVERSALA”, din care orice om se poate servi dupa bunul plac cu orice informatie, despre orice, din toate timpurile, doar cu conditia sa treaca in starea de inconstienta „alfa”, adica transa, asa cum pretind radiestezistii cand pun un diagnostic.
– Dincolo de faptul ca este o minciuna, aceasta este vrajitorie curata, credem noi.

2. Afirma ca OMUL ESTE ALCATUIT DIN MAI MULTE CORPURI (noesic, biosic, fizic) care sunt suprapuse si paralele, conform antropozofiei lui Rudolf Steiner.
– Acesta este un principiu contrar definitiei biblice a omului.

3. Se bazeaza pe paradigma / MODELUL ENERGETIC AL OMULUI, DESCRIS DE TAOISM, RELIGIA VECHILOR CHINEZI, „care spune ca adevarul ultim al lumii noastre este Tao, sau eterna cale a Universului.
Toate lucrurile isi gasesc radacina in acest Tao, care este un principiu impersonal, care a creat lumea sau mai bine zis a „manifestat” lumea, si rezultat al caruia suntem si noi oamenii.
Iar legatura intre acest adevar ultim Tao si fiinta umana este realizata printr-o energie Qi sau Chi, care permeaza corpul nostru prin 12 canale spirituale numite meridiane.
Ideea este ca omul este o reflectare a cerului, deci lucrurile de jos sunt o imagine a lucrurilor de sus, conform proverbului: „Cum este sus, asa este si jos.”
In momentul in care fluxul acesta energetic prin organismul nostru se blocheaza sau sufera o anormalitate, un dezechilibru, in momentul acela si organismul fizic sufera. Pentru ca intre corpul energetic si cel fizic exista o stransa interdependenta, spun ei.
IAR CE SE REALIZEAZA CU ACEASTA TEHNICA A ACELOR este interventia in respectivul loc unde s-a produs dezechilibrul si redistribuirea energiei.”

O abordare extrem de „anticrestina” aici, este principiul echilibrului energiilor YIN si YANG care spune ca totul trebuie sa fie in echilibru, adica OMUL SA COMUNICE ECHILIBRAT SI CU BINELE SI CU RAUL !
SI CU DUMNEZEU SI CU DIAVOLUL ??

Acesta este mecanismul pretins de acupunctura, care se spune ca regleaza dezechilibrele energetice din trupul uman, dirijand „energiile universului” prin acele ace, care sunt pe post de „antene” de captare a energiilor cosmice, dirijandu-le inspre interiorul trupului uman !

4. Principiul de baza al HOMEOPATIEI este „Similia similibus curantur” sau „Cui pe cui se scoate”, cu alte cuvinte, asa cum afirma homeopatii „CAUTA IZBAVIREA IN TINE INSUTI”.
Din nou anticrestin.
NOI AVEM NEVOIE DE ALTCINEVA, DIN AFARA, DE CRISTOS !
Este absolut clar ca daca cineva cauta in el insusi, se prabuseste acolo !!
Asta in afara de modul de preparare a remediilor homeopatice (potentare, dinamizare, etc, incarcarea cu „energii”…iar vorbim despre „energii” si nu despre Cristos!!)

Ei vorbesc despre Forta vitala, Forta vietii, Energia universala a vietii, Energia cosmica.
Toate acestea sunt minciuni.

De exemplu, un japonez a observat cum se roaga crestinii, punandu-si mainile peste persoana bolnava.
Atunci el a inventat „Tehnica Reiki” de punere a mainilor, dar care nu se bazeaza pe relatia personala a omului cu Dumnezeu, ci pe puterea bioenergetica din mainile omului, spune el.

Este bine de precizat – produsele NATURALE sunt NATURALE.
Majoritatea oamenilor prefera sa bea un ceai de musetel in loc de „Furazolidon” de exemplu. Sau alte si alte plante binecuvantate, lasate de Dumnezeu pentru oameni.

Insa treapta urmatoare – NATURISMUL – face deja apropierea de NEW AGE, la fel ca ACUPUNCTURA, HOMEOPATIA, RADIESTEZIA, BIOENERGIA, CRISTALOTERAPIA, etc.

Este remarcabila afirmatia unui medic psihiatru care a observat ca de multe ori un pacient diagnosticat cu ulcer sau tulburari cardiace sau alte afectiuni, de fapt sufera in interior, psihic. Se lupta cu o depresie severa, sau cu manie, resentimente, ura, etc.

In aceste cazuri, eficacitatea rugaciunii si a asistentei sufletesti este de neinlocuit.

DAR !! Spiritualitatea crestina, adica inchinarea inaintea Tatalui, in Numele Fiului Sau Isus Cristos, prin puterea Duhului Sfant, este cu TOTUL SI CU TOTUL ALTCEVA DECAT SPIRITUALITATEA NEW AGE.
Spiritualitate NEW AGE incearca sa-l puna pe om in legatura cu puteri oculte si demonice.

Pe de alta parte, exista crestini care practica aceste tehnici, avand senzatia ca nu se implica cu nimic in partea spirituala a lucrurilor.
Iosif Ton afirma:
„Nu poti zice: „O practic numai pana aici si dupa aceea eu nu ma duc mai departe”. Pentru ca, chiar daca eu zic: „Preiau numai tehnica” – tehnica aceea este produsul unui sistem de spirite rele.
Tehnica aceea nu poate fi neutra. Tehnica aceea a fost conceputa de acei ganditori si practicieni, carora acele duhuri le-au inspirat aceste tehnici.”
Tehnica in sine ma leaga de spiritele care au inventat-o si care au introdus-o.
Asa ca mare atentie pentru cei care cred ca pot sa preia tehnicile, dar sa nu se implice cu spiritele care au inventat acele tehnici.”

Romulus Campan spune:
„Din pacate am auzit pana si crestini implicandu-se in asa ceva.
Atunci cand incepem sa GASIM ALTERNATIVE DUMNEZEULUI ADEVARAT SI VIU, atunci am cazut in cea mai mare minciuna, pe care Satan este foarte bucuros ca noi o luam de buna.”

Desigur ca avem nevoie in continuare de medicina si de medici, dar cand unii dintre acestia incearca in mod perfid sa ne inoculeze puteri ale intunericului, suntem datori sa cercetam lucrurile si sa ne oprim.

Scopul documentarului nu a fost o „vanatoare de vrajitoare”, ci dorinta de etica, chiar si in medicina.
In ce sens?
Daca merg la Farmacie si vreau sa cumpar Algocalmin, am pretentia sa NU mi se dea otrava in ambalaj de Algocalmin.

Cam asa procedeaza medicii si terapeutii care folosesc Medicina Alternativa.
Pretind ca nu stiu ce este si cum functioneaza, dar ti-l vand pe Satana – culmea – pe banii tai !! – imbracat intr-un ambalaj pe care scrie „dumnezeu”.
Dar este vorba despre… dumnezeul veacului acestuia, care le-a orbit ochii…

Este dezastruos sa absolutizam experienta, chiar si atunci cand da rezultate.
Este dezastruos sa cautam principii crestine chiar si pe baza experientelor „de mii de ani” a medicinei chineze, de exemplu.

Ideea „Daca ma vindeca, are dreptate!” este falsa !
Si vrajitorii Egiptului au putut imita primele cateva minuni facute de Moise. Dar ei tot VRAJITORI au ramas.

Credem ca este intelept sa „cercetam toate lucrurile” si sa luam ce este bun.

––––––––––––––

Am prezentat mai sus un rezumat al Documentarului despre Medicina Alternativa. Puteti solicita intregul documentar printr-un comment

17 comentarii »

  1. CelCeCiteste said

    Ioana Ciobota, in buna traditie neoprotestanta refuzi sa intelegi alte culturi. In loc sa cauti punti, cauti doar ocazia de a scoate sabia. Traiti intr-o lume imaginara pentru a carei intretinere aveti nevoie de dusmani permanenti pe care sa ii ponegriti pentru a va arata pe voi curati. Ai tratat simplist, alogic si incorect subiectul.

  2. titusvicas@yahoo.com said

    Duhurile satanice nu vindeca si nu fac bine vietii niciodata !
    Deci daca apelezi la medicina alternativa, dupa ce ai constatat ca medicina clasica nu are efect , nici macar de ameliorare a suferintei care te dispera, si constati o usurare a suferintei,( in urma acupuncturii sa zicem), in sensul ca durerea devine suportabila, poate este posibila chiar o vindecare , nu stiu ce sa mai zic decit ca Dumnezeu e atotputernic si peste duhurile satanice !

  3. CelCeCiteste said

    Titus, ai putea simplu sa constati ca stim inca prea putin despre mecanismul vindecarii. Este irelevant cui ii atribui vindecarea.

  4. Comment la „Este irelevant cui ii atribui vindecarea.” – parerea mea este ca cel sau Cel caruia ii atribui vindecarea, aceluia sau Aceluia TE INCHINI…

    De asta nu este DELOC IRELEVANT cui ii atribui vindecarea… Respect, Ioan Ciobota

  5. CelCeCiteste said

    @Ioana Ciobota: este strict optiunea ta sa dai o ascendenta divina subiectului. Dar nu este obligatoriu, cel putin pentru mine. M-a uimit cum in articol, dupa ce observi ca – „care spune ca adevarul ultim al lumii noastre este Tao, sau eterna cale a Universului.
    Toate lucrurile isi gasesc radacina in acest Tao, care este un principiu impersonal, care a creat lumea sau mai bine zis a “manifestat” lumea, si rezultat al caruia suntem si noi oamenii.” – nu observi ca principiul generator este similar lui „La inceput a fost Cuvantul. Si Cuvantul era Dumnezeu si Dumnezeu era Cuvantul”. Ma ingrozeste cu cate incrancenare cautati diferente si inamici pe care ii stigmatizati.

  6. Comment la CelCeCiteste: „Ma ingrozeste cu cate incrancenare cautati diferente si inamici pe care ii stigmatizati.”

    Pe mine ma ingrozeste de unde trageti asemenea concluzii. Pur si simplu daca imi exprim parerea, pe care eu o consider biblica, dar care este impotriva principiului de corectitudine politica, sunt „impuscat” de dumeavoastra.

    Eu sunt ingrozit „cu cate incrancenare cautati” sa-i stigmatizati pe cei care gandesc diferit de dvs.

    Iar ca sa revenim la nivelul ideilor, stim cu totii ca in orice civilizatie omul Il cauta pe Dumenzeu. Doar ca pt unii Dumnezeu se numeste Allah, altii sunt animisti si se inchina copacilor, altii sunt budisti si prin eforturi proprii pot scapa de reincarnare, hindusi, voo-doo, etc.
    Pentru mine personal Dumnezeul meu se numeste IEHOVA – EU SUNT CEL CE SUNT, Fiul Sau se numeste Isus Cristos si ne-a lasat un mangaietor: Duhul Sfant.
    Restul zeitatilor, in afara Dumnezeului Bibliei, din punctul meu de vedere, sunt de la Satana.

  7. CelCeCiteste said

    Ioan Ciobota, in orice civilizatie omul incearca sa isi inteleaga locul in lume. Iar cand nu poti explica prin observatie directa ce faci? Incepi sa presupui. Problema argumentatiei biblice este ca cere incredere fara verificare, isi cere valoare de axioma si considera tot ce este formulat altfel ca venind din surse obscure. Yahve a fost se pare un imprumut facut de Moise de la midianitii monolatri impreuna cu sotia. Canaanitii ce plecasera dupa el erau cam politeisti. Dar la fel ca si in alte discutii banuiesc ca nici nu vrei sa banui ca lumea asta este in schimbare si ar fi absurd sa existe atatia nebuni pe cat Biblia ta gaseste.

  8. Am citit pana aici si sunt tulburat. Am dat si peste ignoranta care merge pana la snobism si am dat si peste liber-cugetatori care merg dincolo de liberalism. E trist. Complicati lucrurile si va amestecati in ceea ce nu cunoasteti. Nu poti merge pana acolo incat sa-i spui unei mame (care a vazut vindecare in trupul copilului ei stors de o alergie cronica – tratat cu Allium) ca a lucrat cu satana. Dupa cum nu poti merge pana acolo incat sa rupi marturia Biblica si sa afirmi ca Moise ar fi venit de la socra-su cu YAHVE in buzunar. Erezie! Fratilor in Hristos Iisus, unii din noi citim prea putin, altii prea mult. Hristos S-a inaltat ca sa ne dea un Mangaietor dar si un Invatator. In putina mea viata de credinta am invatat ca atunci cand ma confrunt cu un gand forta, o idee care arde in mine sa nu o blamez, afurisind-o, dar nici sa ii dau credit pana acolo incat sa mi-o insusesc. Vin pe genunchi. Si inaintea Lui pun totul in cea mai deplina sinceritate. Fara nici o motivatie personala, subiectiva. Si face ce face El? Alege pentru mine. Asa bucurie are cand Il tratez cum trateaza un copil pe tatal sau si il intreaba sincer, cu inocenta: ” Ce este aceasta?” Atunci El raspunde, iar eu primesc. Nu sunt doar un om al Cartii – pentru ca slova omoara, dar Duhul da viata! Cine are urechi de auzit sa auda … Ce-i spune Duhul!

  9. Anonim said

    „Nu poti merge pana acolo incat sa-i spui unei mame (care a vazut vindecare in trupul copilului ei stors de o alergie cronica – tratat cu Allium) ca a lucrat cu satana”

    Poate aici s-a potrivi exemplul cu armata. Cand un tanar merge la armata, acolo invata o gramada de lucruri bune: invata sa manace la ore fixe, sa doarma la ore fixe, sa fie disciplinat, sa se supuna autoritatii, etc. Apoi face mult sport si exercitii fizice, care ii aduc mult bine trupului si mintii. Pana aici totul este OK, la fel ca si in homeopatie, pana la un moment dat.

    Dar care este de fapt scopul armatei????
    Scopul ultim al armatei este sa il invete pe tanar… SA UCIDA, SA OMOARE.
    Vi se pare OK exemplul?

    Un alt exemplu ar fi cu Yoga: faci tot felul de exercitii, pozitii, meditezi la nimic, etc, etc, – lucruri bune pana la un moment dat. Dar scopul in Yoga este sa iti golesti mintea de orice. Si gand crezi ca ti-ai golit mintea de orice, ti-o umple satana imediat, pentru ca mintea nu poate sta goala. De asta spune Biblia: fiti treji, vegheati, aveti mintea treaza.

    Vi se pare buna paralela cu homeopatia, acupunctura, bioenergia, etc? Scopul final al tuturor acestor lucruri este RUPEREA de Cristos.

    Personal am facut interviuri cu mai multi homeopati, – gasiti interviurile lor in Documentarul meu. Toti au spus acelasi lucru: din punct de vedere fizic, chimic, material, niciun remediu homeopat NU TE AJUTA CU NIMIC – toate sunt apa de ploaie. Pai atunci ce ajuta? Te ajuta INFORMATIA SPIRITUALA continuta in aceste remedii.

    Daca un vrajitor sau un vraci din insulele Togo-Togo v-ar vindeca copilul de o raceala cu niste coarne de rama, descantate de el, i le-ati da?

  10. Ce spuneti?

  11. Daca doriti intregul Documentar, .doc sau MP3, scrieti un E-mail sau mesaj.

  12. Vad ca multora dintre noi le este usor sa puna la zid. Exemplul cu armata nu sta in picioare. Suntem crestini si in adevar, pentru noi, scopul nu scuza mijloacele. Sa vedem cateva din cauzele bolilor: 1. Ignoranta este o cauza a bolii (ex. daca ies dezbracat in vreme rece); 2 .Actiunea exterioara a „ceva” sau a „cuiva”, independent de mine este, o cauza a bolii; 3. Pacatul o cauza a bolii (2 Cron. 21:15, 18) … si lista poate fi largita. Vreau sa va spun caci chiar daca apelez la medicina alopata, in oricare din exemplele de mai sus, si nu vin mai inainte la Dumnezeu, nu ma port drept fata de El. Am si gresit. Ca si copil al Lui, trebuie sa-I dau cinstea, sa-L intreb mai intai, sa-L rog sa ma sprijineasca, sa ma vindece. Daca eu sunt marturisit inaintea Lui, si am pacea Lui in inima si totusi El, Dumnezeu, nu intervine, nu ma vindeca, asta este. El este Suveran. Atunci imi iau dreptul sa pot apela la variante lumesti (si aici bag in aceeasi oala medicina alopata cu cea naturista si cea alternativa – pe care am si practicat-o). Pavel s-a rugat de trei ori ca Dumnezeu sa-l vindece si Domnul n-a facut-o. Tot Pavel n-a reusit sa-l vindece pe Timotei si i-a recomandat putin vin. Fratilor, daca suntem in Hristos, suntem liberi. Totul este curat pentru cei curati. Repet, sa nu ne amestecam in ceea ce nu cunoastem (exemplul acela hilar cu acele de acupunctura si antenele energetice). Sa lasam atitudinile acestea semidocte, mediocre. Acum cateva sute de ani un om a fost damnat de biserica pentru demonstratiile sale astronomce, stiintifice. Pana acum cateva luni oamenii jurau ca viteza luminii este cea mai mare viteza a materiei in Univers. Si se pare ca un simplu experiment le-a cam dat ecuatiile peste cap. Iar noi ne erijam in savanti ai materiei, in detinatori ai tainelor energiei etc. O, de-as cunoaste toate tainele acestea si toata stiinta si n-as avea dragoste… ce-as fi? as fi un mimic care imi dau cu parerea pe forumuri. Ori noi nu suntem din aceia, nu? Noi alegem dragostea. Dumnezeu mai intai de toate! apoi, functie de ce va zice El, actionam in consecinta. Pavel a fost intelept. A vazut ca Domnul nu vrea sa-l vindece, nu a mers mai departe sa caute prin felceri. Dar in dreptul lui Timotei si-a permis sa faca recomandari. Sa cerem intelepciunea de la Dumnezeu. Intelepciunea de sus. Ca sa putem avea discernamant si sa actionam dupa voia Lui. Calauziti de Duhul Sfant, ca niste fii duhovnicesti. Asa sa ne ajute Domnul! Amin!

  13. „Totul este curat pentru cei curati. Repet, sa nu ne amestecam in ceea ce nu cunoastem (exemplul acela hilar cu acele de acupunctura si antenele energetice).”

    Dragul meu, aveti dreptate cu „exemplul acela hilar” despre care vorbiti, dar tine cont ca este de fapt UN CITAT din Dr. Ioan Ometa – presedinte, la momentul interviului, al Asociatiei Acupunctorilor din Timis (sau Romania, nu mai stiu exact, dar Timis sigur). NU SUNT CUVINTELE MELE, ci ale specialistilor in domeniu. V-am spus ca va pun la dispozitie gratis intregul Documentar, inainte de a vorbi mai departe.

    Apoi spuneti: „Sa lasam atitudinile acestea semidocte, mediocre.”
    Citeam ieri o stire despre interesul extrordinar al tinerilor pt vampirism si ocultism. Dar un baiat stilat ar spune: „lasa-ma dom’le cu atitudinile acestea semidocte, mediocre.” si i-as da dreptate pana la un punct.

    Doar ca eu as fi foarte ingrijorat daca fiul meu s-ar interesa excesiv despre vamipirism si ocultism, sau mai rau, ar cauta sa ia legatura cu astfel de persoane. Dumneavoastra v-ati lasa copilul intr-un asemenea anturaj, doar ca sa nu fiti considerat „semidoct si mediocru” ?????????

    Revenind la homeopatie, acupunctura, bioenergie, pot sa va spun CLAR SI RASPICAT ca este un fel de VRAJITORIE MODERNA !

    Si nu va spun ca asa am visat eu azi noapte, ci ca unul care am facut un Documentar super elaborat pe tema asta, care am facut interviuri fatza in fatza cu cei mai reputati specialisti la ora actuala in domeniu din Timis – homeopati, acupunctori, bioenergeticieni, radiestezisti, etc. etc.

    Aveti grija, de teama de a nu fi semidoct si mediocru, sa nu va amestecati cu satana. ESTE FOOARTE IMPORTANT SA FIM INTELEPTI, dar nu in felul lumii, ci cu o intelepciune care vine de sus, care este curata, sfanta, dumnezeiasca.

    Eu prefer sa fiu considerat semidoct si mediocru, dar sa ma tin departe de satana, sa fug de tot ce poate fi rau, si sa stau alipit tare de Cristos.
    Dumneavoastra nu?

    Binecuvantari.

    Ioan Ciobota

  14. Pentru Ioan Ciobota.
    Am acelasi gand. Suntem amandoi frati in Hristos, si copii ai aceluiasi Tata. Iarta-ma daca te-am facut sa te simti ofensat. Tatal nostru nu doreste ca intr-un spatiu public, copii Sai sa se contrazica. Cu nici un chip. Iarta-ma, te rog. Si dupa cum este scris, ca sa umblam impreuna in lucrurile in care am ajuns de acord, primeste odata cu scuzele mele si decizia mea de a parasi acest topic. Iar daca voi fi lamurit asupra subiectului, voi reveni si te voi sustine. Pana atunci numai de bine din partea Tatalui nostru, pentru tine si pentru ai tai. Roaga-te pentru mine. Fii binecuvantat.

  15. Tatal nostru Cel ceresc sa ne lumineze si sa ne tina in harul sau.

    Nu este nevoie de nicio scuza, pentru ca la nivelul ideilor putem discuta 1 an, chiar contradictoriu pe alocuri, dar fara niciun fel de implicatii care sa reclame scuze.
    Discutam decent, cu respect, cu dragoste in Domnul Isus.

    Si eu imi cer iertare daca am fost prea „decis” pe idee, dar in momentul asta asa gandesc.

    Binecuvantari.

    Ioan C.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Lasă un comentariu